Dr Saši Jovičiću dodijeljena titula primarijusa

Saša Jovičić, doktor medicine iz ZU Specijalistički centar „Hemera“ Srbac, među 32 nova primarijusa Republike Srpske

Na svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, koje je održano u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručio je doktorima medicine i magistru farmacije odluke o dodjeli naziva primarijus, koje se tradicionalno dodjeljuju zaslužnim i uspješnim zdravstvenim profesionalcima na preporuku njihovih saradnika i ustanova. Među 32 nova primarijusa je i naš sugrađanin Saša Jovičić, doktor medicine iz ZU Specijalistički centar ,,Hemera“ Srbac.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručio je odluke o dodjeli naziva primarijus za 31 doktora medicine i jednog magistra farmacije.

Ministar Šeranić je čestitao primarijusima, koji su, kako je naglasio ovu titulu zaslužili i opravdali svojim dugogodišnjim profesionalizmom, zalaganjem u struci, kontinuiranom medicinskom edukacijom i odličnim rezultatima rada.
Povodom Svjetskog dana zdravlja Ministarstvo dodjeljuje primarijate za kolege širom Republike Srpske. Svečanoj dodjeli naziva primarijus prisustvovali su članovi Savjeta za zdravlje, Komore doktora medicine Republike Srpske, Komore doktora stomatologije Republike Srpske, kao i Farmaceutske komore Republike Srpske.