SLOVENAČKI HIRURG U POSJETI HEMERI

Prošle sedmice našu zdravstvenu ustanovu posjetio je, sa svojim najbližim saradnicima, čuveni slovenački hirurg prim.dr Valentin Sojar. Prim.dr Sojar je svoje bogato radno iskustvo sticao u UKC Ljubljana kao i drugim evropskim centrima, dok je trenutno zaposlen u privatnoj zdr.ustanovi “Iatros” u Ljubljani. Uža specijalistička djelatnost su mu bolesti debelog crijeva, anusa, dna male karlice i problematika urinarne inkontinencije. Tokom posjete razmotrene su mogućnosti saradnje naših zdravstvenih ustanova na unaprijeđenju ovog segmenta zdravstve zaštite u Republici Srpskoj.
Specijalistički centar Hemera će u narednom periodu, u kontaktu sa prim.dr Sojarom i u saradnji sa hirurgom Opšte bolnice Gradiška dr Aleksom Sredićem, nastojati svojim pacijentima obezbijediti i ovaj vid zdravstvene zaštite, čime bi se izbjegla potreba odlaska radi ove vrste medicinske problematike u velike zdravstvene centre.
Kako prim.dr Sojar obavlja i funkciju predsjednika ljekarske komore privatnih zdravstvenih ustanova Republike Slovenije, ovai posjet Hemeri je iskorišten i za razgovor sa prim.dr Sašom Jovičićem, predsjednikom Udruženja privatnih zdravstvenih ustanova Republike Srpske, o modalitetima saradnje ove dvije strukovne medicinske organizacije.